WWDC16

15
Jun

WWDC16

15
Jun

Apple WWDC2016 - de updates.

Apple, de jaarlijkse WWDC-keynote in Cupertino. Belangrijke software updates zijn voorgesteld door topman Tim Cook. Wij geven alvast een korte samenvatting van Siri, WatchOS3, iOS10 en Apple pay. 

siri-op-apple-mac.jpg

Siri op apple mac

Apple is constant op zoek naar het eenvoudiger maken van het opvragen van informatie, of zelfs berichten te versturen. De introductie van Siri op MacBook! Vanop je bureaublad kan je met Siri communiceren. Hoe ver de functionaliteiten zullen gaan is nog niet duidelijk.

Ook op iOS

Tot slot krijgt Siri op iOS een grotere rol. Deze rol bestaat uit informatie uit te wisselen met andere apps. Zo kan je op iOS Siri aanspreken om bepaalde taken uit te voeren in verschillende apps. Een voorbeeld: je kan met Siri een bericht versturen via WhatsApp. 

iOS 10, tien nieuwe features...

Het is ondertussen al de tiende versie van het besturingssyteem voor iPhone en iPad. Telkens updates om het gebruiksgemak te verhogen, zoals bv 3D Touch. Eén van de updates is "Raise to wake", het optillen van je iPhone is genoeg om notificaties op je scherm te zien, zonder enige knop te hoeven gebruiken.

Voicemail transcription, jouw voicemailbericht uitgeschreven in een bericht. Het zal allicht nog enige tijd duren vooraleer deze in België beschikbaar zal zijn. 

De Message-app van Apple is ook onder handen genomen. Emoji's worden wel tot drie keer zo groot weergegeven en ook verschijnt er een emoji-predictor. Als je het woord "queen" schrijft dat heb je de mogelijkheid om de emoji-"queen" toe te voegen 👸🏻. 

De berichten app 'Bubble'. Berichten krijgen dankzij Bubble een nieuwe dimensie. Wat je luidop wenst te zeggen verschijnt extra groot en vice versa. Je kan ook verborgen boodschappen sturen, deze worden pas zichtbaar eenmaal je erover swipet. 

watchos3-ntrigaagency.jpg

Grote update voor apple watch os

Met WatchOS 3 zullen de apps voor de Apple Watch nog sneller reageren. "Instantly", als we Kevin Lynch moeten geloven. Tot wel zeven keer zo snel ten opzichte van WatchOS2. 

De feature scribble. WatchOS 3 zal de gebruikers de mogelijkheid geven tot scribble, schrijven met je vinger op het schermen van je horloge, zo kan je snel berichten beantwoorden. Voorlopig enkel in het Engels en Chinees. Tot slot zijn er ook nieuwe wijzerplaten en nieuwe achtergronden die ingesteld kunnen worden op de Apple Watch.

Apple Pay

De betaaldienst van Apple. Deze kan binnenkort gebruikt worden om bepaalde aankopen in sommige webwinkels te betalen. Met Apple Pay gaat Apple de strijd aan met de bestaande betaaldiensten zoals PayPal. Enige voorwaarde is dat de gebruikers Safari gebruiken, de webbrowers van Apple. Op de iPhone kan de koper zich identiciferen door zijn vingerafdruk.

en in europa...

Apple Pay wordt verder uitgerold in Europa. Groot-Brittanië was dusver het enige Europese land waar Apple Pay beschikbaar was via iPhone of Apple Watch. De eerst opvolgende landen zijn Frankrijk en Zwitserland.

Ook een Apple fan zoals de meesten bij Ntriga.Agency? Heb je interesse om een applicatie te bouwen of wil je op de hoogte blijven van onze updates? Neem contact op via info@ntriga.be of bel ons op +32 51 69 66 45