Ntriga Nieuws

Meet Martijn, onze stagiair sales- en accountmanagement

De komende weken leert Martijn als stagiair de kneepjes van het vak in ons sales- en account managementteam. In deze blog lees je zijn eerste ervaringen.

De komende weken leert Martijn als stagiair de kneepjes van het vak in ons sales- en account managementteam. In deze blog lees je zijn eerste ervaringen en hoe een dag als stagiair bij Ntriga eruit ziet. Ben je ook op zoek naar een toffe stageplek? Neem dan een kijkje bij onze stageplekken.

Wie is Martijn?

Een 23-jarige student Handelswetenschappen uit Meulebeke die momenteel stage loopt bij Ntriga. Ik ben sportief en omring me graag met vrienden en familie. Daarnaast ben ik van nature zeer leergierig. Ik grijp graag alle opportuniteiten die ik krijg om bij te leren bij de kraag en probeer hierbij zoveel mogelijk ervaring op te doen. Verder ben ik ook zeer creatief, met een grote passie voor film. Van jongs af aan maakte ik al korte actiefilmpjes met mijn neef, waarin ik deze creativiteit ook kon in uiten.

Wat studeer je en waarom precies? Ligt dit in lijn met waar je als kind al van droomde?

Toen ik van de middelbare schoolbanken kwam, begon ik met mijn Marketing opleiding. Dit vond ik zeer interessant, maar ik wou me nog verder verdiepen in het commerciële, dus toen schakelde ik naar de studierichting Handelswetenschappen aan de universiteit Gent. Momenteel zit ik daar in mijn laatste jaar en kijk ik - na een mooie studentenperiode - uit naar het werkleven.

Hoewel marketing en sales mij altijd al aangesproken hebben, was dit niet wat ik van kinds af aan al in gedachten had. Mijn initieel plan was om eigenlijk de cape en het zwaard over te nemen van Zorro.

We zien je frequent aansluiten bij meetings of overleggen met onze accounts, maar hoe zien je dagen als stagiair er precies uit?

Als stagiair bij Ntriga mag ik alle aspecten van marketing en sales wel eens uitproberen. Ik krijg hier heel wat kansen en deze grijp ik dan ook met beide handen. Mijn takenpakket sluit voornamelijk aan bij datgene van de accountmanager. Hierbij mag ik vergaderingen bijwonen met klanten, prospectielijsten opstellen en opvolgen, briefings opmaken voor het marketingteam en analyserapporten doorlopen.

Daarnaast, komen ook de uitvoerende marketingtaken aan bod, waarbij ik help brainstormen voor mogelijke campagnes. Wat hierbij ook zeer tof is, is het volgen van het gehele proces met een klant van A tot Z. Hier beginnen we met het identificeren van de noden van de klant, op basis waarvan we een gepersonaliseerde oplossing aanbieden. Zo kan ik actief meedenken en krijg ik inzicht in de verschillende taken. 

Wat zie je jezelf doen binnen 10 jaar?

Over 10 jaar hoop ik op een mooie positie binnen deze sector. Liefst eentje met een afwisselend takenpakket, waar ik veel sociaal contact heb met klanten, maar ook mijn creatieve geest aan het werk kan zetten. Als het even kan, mag dat in een internationale context, want gebruik graag mijn talenkennis. Daarnaast hoop ik natuurlijk op toffe collega’s, zoals dat nu het geval is. Dat maakt het elke dag een plezier om te gaan werken. 

Wat doe je als je je dagtaak als student/stagiair hebt beëindigd?

Nu het mooiere weer in aantocht is, spendeer ik graag de rest van mijn dag buiten. Vandaar ga ik vaak nog eens lopen of spreek ik af met vrienden. Wanneer het minder goed weer is, ga ik eerder wat netflixen of durf ik al eens de schaatsen aan te binden. Natuurlijk ligt er ook nog een thesis op mij te wachten, dus daar kruipt ook best wat tijd in. Gelukkig is het een interessant onderwerp, waardoor ik dit er graag bij neem.

Koken of uit eten?

Hoewel ik mijn kookkunsten wel wat heb kunnen bijschaven tijdens mijn kotjaren, ga ik toch liever uit eten, waarbij ik altijd kan genieten van de Italiaanse keuken.

Cote a l’os of veggie?

Ik sta zeker open voor beide. Daarbij geef ik zeker ook veggie-opties een kans.

Koffie of thee?

Van beide kan ik wel genieten, maar mijn voorkeur leunt richting thee.

Wijn/bier of cocktails?

Omwille van de vele verschillende smaken verkies ik cocktails, maar een goed glas wijn of een fris pintje lust ik zeker ook ;)

Tropische bestemming of sportvakantie?

Dan verkies ik toch een tropische bestemming. Hoewel ik op vakantie niet echt ga sporten, zijn mijn dagen toch zeer actief ingevuld. Ik bezoek graag zoveel mogelijk bezienswaardigheden, waardoor we heel wat rondwandelen. En als er toevallig een strand in de buurt is, durf ik wel eens surfen. 

Netflix of weg met vrienden?

Hoewel ik een grote filmfan ben, verkies ik toch nog quality time met de vrienden. Maar beiden kunnen altijd gecombineerd worden. Zo deden we onlangs samen nog een marathon van “The Godfather” films.

Xbox of playstation?

Ik ben niet echt een gamer, maar zonder twijfel: Playstation. Niets boven een potje call of duty of een beetje swingen met spider-man.

Sporten of gamen?

Liever sporten. Je kan er je hoofd helemaal mee leegmaken en het is daarnaast nog eens goed voor de gezondheid ook.

Wil je ook graag stage volgen bij Ntriga?