Creatieve branding of rebranding

merkbeleving

roep steeds het juiste gevoel op

Een merk is meer dan een logo. Voor veel consumenten en klanten is het een geheel van waarden, normen, gevoelens ... Het roept emoties op en creëert een band met een product of dienst. Je staat hier maar beter bewust bij stil tijdens de creatie van jouw branding. 

over gevoel, informatie, actie & reactie

Merkbeleving verwijst naar alle mogelijke gevoelens, percepties en reacties die klanten ervaren wanneer ze in contact komen met je merk. Dat kan tijdens elke interactie gebeuren, zowel online als offline, maar ook verbale communicatie speelt een rol in de merkbeleving. Ook de kwaliteit van je producten en diensten, tot de klantendienst toe spelen hier hun rol. Telkens iemand met je bedrijf of merk in contact komt, gaat daar een emotionele connectie mee gepaard, die je uiteraard altijd zo positief mogelijk wilt laten uitdraaien.

wij helpen je de juiste snaar raken

een merk is hard werk, maar het loont:

 • Klantloyaliteit
  Als klanten een positieve merkbeleving ervaren, is het waarschijnlijker dat ze het merk loyaal blijven. Dat kan leiden tot herhaalaankopen en langdurige klantrelaties.
   
 • Differentiatie met de concurrentie
  Als je bedrijf een unieke, aantrekkelijke merkbeleving kan genereren, zal je jezelf onderscheiden van concurrenten. Zo trek je klanten aan die bij jou iets ervaren wat ze elders niet vinden en vergroot je je marktaandeel.
   
 • Waardecreatie
  Door een sterke merkbeleving te creëren, kun je de waargenomen waarde van je producten of diensten verhogen. Daardoor kun je mogelijk hogere prijzen vragen en de winstgevendheid verbeteren.
   
 • Klanttevredenheid
  Tevreden klanten zijn eerder geneigd om positieve beoordelingen achter te laten en je bedrijf aan te bevelen aan anderen, wat kan bijdragen aan bedrijfsgroei. Mond-tot-mondreclame en social proof zijn namelijk belangrijker dan ooit, nu iedereen online reviews kan checken.
   
 • Emotionele connectie
  Een positief gepercipieerde merkbeleving kan een emotionele connectie met klanten creëren. Zo kun je de betrokkenheid en loyaliteit van klanten verhogen.
   
 • Merkambassadeurs
  Tevreden klanten kunnen merkambassadeurs worden, vrijwillig en enthousiast je merk promoten bij hun vrienden, familie en sociale netwerken.
   
raak jouw klant met een duidelijk merkverhaal