branding

marketing

denk tijdig aan je gepersonaliseerde eindejaarsgeschenken

De laatste rechte lijn richting de feestdagen is ingezet. “Wat, nu al?! We zijn net oktober …”, horen we je denken. En toch: je begint maar beter op tijd te denken aan eindejaars- of nieuwjaarsgeschenken voor je zakenrelaties en/of medewerkers. Maar weet ook dat een geschenk niet hoeft beperkt te zijn tot de eindejaarsperiode!

de kracht van personalisatie

Relatiegeschenken zijn van alle tijden en blijven indruk maken. Ze tonen dat bedrijven aan je denken, dat je geapprecieerd wordt en ze zijn het perfecte ‘medium’ om te personaliseren. In deze digitale tijden — waarin je massa’s mensen kan bereiken — is het belangrijker dan ooit tevoren om persoonlijke toenadering te zoeken tot je publiek

Met een custom, wel uitgekozen relatiegeschenk kies je voor een krachtig symbool van vertrouwen en het draagt bovendien bij tot de opbouw van een duurzame relatie. Daar komt bij dat je je eigen merk kan versterken door je product, logo of huisstijl te verwerken in een passend geschenk. Dit zorgt voor een leuke herinnering aan je bedrijf en/of product.

enkele voordelen van relatiegeschenken die nauw aansluiten bij je merk

 • Je toont waardering en stelt de geleverde inzet of betrokkenheid op prijs.
 • Je versterkt je relatie met de klant of werknemer.
 • Het versterkt je merkherkenning en houdt je top-of-mind.
 • Het draagt bij aan (klant)loyaliteit.
 • Voor je medewerkers kan het een motivatieboost zijn. Ze voelen zich gewaardeerd en gestimuleerd.
 • Klanten en medewerkers zullen je bedrijf als attent en zorgzaam beschouwen door positieve merkperceptie.
 • Tevreden mensen praten positief over je merk.
 • Een uniek of waardevol geschenk is een mooie herinnering.
 • Je kan het gebruiken om nieuwe producten of diensten te promoten, speciale aanbiedingen aan te kondigen of deelnemers aan evenementen te belonen.
 • Het toont die extra inspanning t.o.v. je concullega’s …

dit gezegd zijnde … begin op tijd! 

4 redenen om tijdig te brainstormen

Waarom? Je wil natuurlijk origineel uit de hoek komen. Een branded balpen of blocnote heeft iedereen al eens zien passeren en een mooie postkaart kent je publiek al … Daarnaast is het vooral belangrijk dat je tijdig met een idee komt, want de uitwerking heeft wel wat voeten in de aarde: 

1. personalisatie vergt tijd

Het personaliseren van geschenken gebeurt vaak niet op één, twee, drie. Een naam graveren of bedrukken, werken met verschillende kleuren, aangepaste geschenken per segment of enkel voor de belangrijkste klanten? Het spreekt vanzelf dat dit meer tijd kost dan duizend mappen bedrukken met je logo. 


3. verzending en logistiek

Je kan een leuk idee hebben, het juiste budget voorzien en het product in handen krijgen, maar dan begint het pas: hoe krijg je dat bij jouw contacten? Zorg dat ook hiervoor de nodige tijd beschikbaar blijft. En hou liefst ook een beetje speling voor onvoorziene vertragingen …

2. beperk je keuzemogelijkheden niet

Wie sneller met een idee komt, zorgt voor meer opties. Niet alleen heb je meer tijd om te personaliseren, daar komt nog eens bij dat veel drukkers of leveranciers hun planning snel zien vol lopen tijdens de laatste maanden van het jaar. Zet jouw naam op hun planning door er snel genoeg bij te zijn. 


4. betere budgetplanning

Wanneer iets last-minute moet gebeuren, dan betaal je daarvoor. Wie snel offertes vraagt én vergelijkt, is meestal goedkoper af.

vergeet je medewerkers niet

Velen denken aan zakenrelaties als het op relatiegeschenken of eindejaarscadeaus aankomt, maar vergeet ook jouw medewerkers niet. Zij houden je bedrijf het hele jaar draaiend, een klein geschenkje in december of januari zorgt voor een blijk van appreciatie en zo voor verhoogde motivatie. 

Bovendien wordt dit vaak gepost op sociale media, wat ook meteen mooi meegenomen is op gebied van employer branding, toch? 

 

think outside the box

Het is belangrijk rekening te houden met de voorkeuren en belangen van je doelgroep bij het selecteren van gepersonaliseerde geschenken. Hierdoor kun je de meeste impact en waarde uit je relatiegeschenken halen. Ga dit jaar niet voor die koffiemok, dat notitieblokje of die pennenset. Denk verder en wees origineel. Tuurlijk; dit kan wat meer kosten, maar de verwondering en de appreciatie van de ontvanger zal veel hoger zijn en die opbrengst zal onbetaalbaar zijn. 

Ntriga helpt je creatief uit de hoek te komen

we hielpen al verschillende klanten aan de meest uiteenlopende geschenken

 • Op maat gemaakte geschenkdozen met ambachtelijke streekproducten.
 • Gepersonaliseerde macarons en chocozoenen (melo-cakes) met het bedrijfslogo.
 • Een bedrijf dat gekend staat voor een choco-friday moment hielpen we met een choco-set die ze verdeelden bij hun klanten. Zo konden ze ook mee genieten van de lekkerste chocolademelk.
 • Waterflesjes met leuke etiketten en postkaarten.
 • Mooie petjes met het bedrijfslogo. Ideaal voor een teambuilding.
 • Een gepersonaliseerde kalender.
 • Rugzakken.
 • Koelboxen.

 

hulp nodig bij jouw eindejaarsgeschenk? 

#NtrigaToTheRescue

Heb je nood aan een sparringpartner om de opties te bekijken? We zetten onze grijze massa graag aan het werk om jouw contacten en/of collega’s een leuk moment te bezorgen!

wil jij iets leuks doen dit jaar? vraag vrijblijvend info