Ntriga Nieuws

Hoe verliepen de eerste weken van Alexander en Joey bij Ntriga?

Wie onze sociale mediakanalen in de gaten heeft, viel het al op: sinds enkele maanden schoven twee nieuwe gezichten aan bij ons development eiland. Joey en Alexander startten zowat gelijktijdig afgelopen lente. Tijd dus om eens te horen hoe hun start verlopen is.

Wie is wie?

Laat ons beginnen met een korte voorstelling. Eerst de spreekwoordelijke Benjamin: Joey (rechts op de foto), 23 jaar, woont in Gent en zet bij Ntriga zijn eerste stappen in zijn professionele carrière. Hij gaat zo zijn kinderdroom achterna: werken in de digitale en technologische sector.

Alexander (links op de foto) op zijn beurt: een 30-jarige full-stack developer uit Tielt met ruime ervaring als backend-developer. Na zeven jaar was het echter tijd voor een frisse wind en waar beter dan dichter bij huis in het gezellige Pittem?

Heren, hoe kwamen jullie op onze vacature terecht? En wat trok jullie precies aan?

Alexander: “ik ging op zoek naar een nieuwe job en stootte vrij snel op de Ntriga-vacature voor PHP/Laravel developer. Werken aan verschillende platformen, projecten en tools sprak me bijzonder sterk aan. Het was mijn doel verder te groeien en te werken aan mijn skills als full-stack developer en dat leek meteen goed te zitten bij Ntriga.”

Joey springt meteen bij: “Ook voor mij leek Ntriga meteen de juiste plek om te groeien en bij te leren. Ik had nog geen ervaring en dat bleek niet meteen een probleem te zijn. Dat sprak me enorm aan toen ik de vacature zag passeren op het platform van VDAB. Ook de omschreven bedrijfscultuur trouwens. Geen gedoe, een vlakke communicatie, jong team … Ik had direct een goed gevoel. Ik heb meteen extra mijn best gedaan om te zorgen dat ik hier op gesprek kon komen.”

 

Dat eerste gesprek: hoe ging dat in z’n werk?

Joey: “Ik heb me voorgesteld via mail en mijn cv bezorgd, waarna ik een uitnodiging kreeg om dat ook persoonlijk te komen doen op kantoor. Dit gesprek met Pieter diende als echte kennismaking met Ntriga, wat we hier doen en voor welk type klanten we werken.”

Alexander: “Alles begon voor mij ook met een mailtje, al belde ik ook snel om die eerste kennismaking vast te leggen. Die eerste meeting ging voor mij ook door met Pieter. Al nam hij er al snel Vincent bij, als lead developer. Ze schetsten het verhaal van Ntriga en de tools waarmee we werken. Het waren heel vlotte en losse gesprekken. Dat gaf een positief gevoel. Geen stijf en officieel gedoe, gewoon een familiale sfeer. Je voelde meteen dat het hier een hecht team is.”

En daarna?

Alexander: “Na het positieve telefoontje volgden nog enkele e-mails om alle details af te handelen, waarna ik mijn arbeidsovereenkomst kon tekenen. Alles ging vrij vlot en snel, maar vanwege mijn opzegtermijn bij mijn vorige werkgever moest ik alsnog 10 weken geduld oefenen vooraleer ik daadwerkelijk bij Ntriga kon beginnen …”

Joey: “Bij mij verliep alles eigenlijk ook echt snel, al zat er toch een extra stap tussen. Aangezien ik nog geen ervaring kon voorleggen, kreeg ik eerst een developer-test voorgeschoteld. Ik ging er samen met Vincent door en kreeg ook duidelijke feedback achteraf. Dat was al heel leerrijk, maar niet het eindpunt: Pieter liet weten dat ze tevreden waren over mijn test en me een voorstel zouden bezorgen. Vervolgens was het een kwestie van details op papier krijgen vooraleer ik mijn contract kwam tekenen. Twee weken later was mijn eerste werkdag. Dat viel me wel meteen op tijdens de hele sollicitatieprocedure; er werd altijd snel en duidelijk gecommuniceerd. Alles was transparant. Wanneer ik dat vergelijk met eerdere sollicitaties, dan moest ik soms weken wachten op nieuws. Dat terwijl ik hier op een paar weken aan de slag was …”

 

Die eerste werkdagen, hoe voelden die aan? Als een eerste schooldag zeker?

Alexander: “Mijn eerste week verliep heel soepel. Ik voelde me snel op mijn gemak. Je krijgt natuurlijk eerst veel meetings en informatie te verwerken. In die meetings werd alles geschetst over de structuur en de werkwijze, briefings over lopende projecten etc. Daarna werd ik eigenlijk meteen aan het werk gezet. Ik kon direct een uitbreiding schrijven voor een bestaande klant. Persoonlijk vond ik het enorm prettig meteen actief betrokken te worden bij een project. Aan het einde van mijn eerste week had ik al het gevoel dat ik een waardevolle bijdrage kon leveren aan het team.”

Joey: “Ik begrijp wat Alexander bedoelt wanneer hij zegt dat er veel informatie op je af komt. Die eerste week was voor mij echt een bom aan informatie. Over tools, werkwijze, projecten en de collega’s natuurlijk … Ik moest nog veel leren kennen, maar kreeg daar de tijd voor. De eerste dagen kreeg ik eerst een testproject voorgeschoteld. Zo kon ik kennismaken met de technologieën en de manier van coderen hier.”

Goed om te horen dat jullie beiden goed konden starten.

Alexander: “Dit is nog maar mijn tweede werkgever, dus kan nog niet enorm veel vergelijken, maar mijn gevoel zegt me dat hier bij Ntriga alles heel goed georganiseerd was en ik snel alle benodigde middelen en informatie had om direct aan de slag te kunnen.”

Joey: “Ik ben wel blij met hoe de start hier verlopen is. Iedereen stond open voor vragen en ik kreeg ook de tijd om alles te leren kennen, wat zo'n opstart natuurlijk direct veel gemakkelijker maakt.”

 

Dat brengt ons bij de collega’s en de sfeer op kantoor. Hoe vinden jullie die?

Joey: “Open, los … Iedereen komt goed overeen en werkt vlot samen. Vanaf het moment dat ik hier binnenstapte, kon ik direct zien dat het een hecht team is. Ik ben blij daar nu deel van te mogen uitmaken.”

Alexander: “Ja inderdaad. Een familiale sfeer. Iedereen staat klaar om elkaar te helpen. Je voelt je hier snel welkom. Die sterke teamspirit voel je vrijwel direct en het is prettig om daarin te werken.

Tot slot, terugblikkend:  hoe was jullie indruk van Ntriga voor en na de sollicitatieprocedure?

Alexander: “Voordat ik bij Ntriga kwam werken, kreeg ik de indruk dat het een hecht team was dat bekend stond om hun hands-on mentaliteit. Dit was precies waar ik naar op zoek was. Na enkele maanden hier zelf te hebben gewerkt, kan ik bevestigen dat mijn indruk overeenkomt met de realiteit. Ntriga is een hechte groep, gedreven en bereid om de handen uit de mouwen te steken. Ik ben blij dat mijn initiële indruk bevestigd is en dat ik deel uitmaak van dit team.”

Joey: “Ja inderdaad. Ik vind ook dat de vacature de werkelijkheid goed weet te omschrijven. Soms voel je bij een vacature al hoe de sfeer op de werkvloer zal zijn en bij Ntriga was dat zeker het geval. Ik kwam binnen met beperkte verwachtingen, maar ik merkte al snel dat het team zich nooit anders voordeed dan ze echt zijn.”

Welkom gasten! Ook zin gekregen om deel uit te maken van ons team? Neem dan een kijkje in onze vacatures.