marketing

Achter de schermen bij de videocampagne voor stad Torhout

Heb je je altijd al afgevraagd hoe een videocampagne wordt opgezet? “Achter de schermen bij Ntriga” geeft je een kijkje in enkele van onze projecten. Dit keer lees je hoe we de campagnes voor de stad Torhout hebben opgezet.

Maaike Cafmeyer

De stad Torhout moest op een originele manier in de kijker gezet worden. En wie kan dat nou beter dan de in Torhout geboren en getogen Maaike Cafmeyer? In drie ludieke video’s toont ze enkele hoogtepunten van Torhout, zoals de kastelen De Maere, Ravenhof en Wijnendale, speelbos Torwoud en de streetart-wandeling.

Maximaal bereik via display en sociale media

Via drie korte campagnes van elk een week bereiken we een groot publiek en creëren we maximaal bereik voor de video’s. De prestaties kan de klant live inzien via een op maat gemaakt dashboard.

We merken duidelijk dat op dit moment het filmpje rond ‘Horeca in Torhout’ aan het lopen is doordat we heel wat reacties en likes zien passeren via onze Facebookpagina.

Direct zicht op je prestaties
met een marketingdashboard

Meten is weten

Het dashboard biedt een beknopt overzicht van de belangrijkste gegevens voor de campagne:

  • Data van zowel de display- als facebookcampagnes.
  • Relevante statistieken zoals videoweergaven, vertoningen en hoeveel bezoekers minstens 50% van de video bekeken hebben.
  • Hoeveel mensen doorklikken naar de website en hoe lang zij vervolgens op de pagina blijven.

Voor de bewegende videopreviews hebben we previews van Youtube omgezet naar gif-bestanden zodat ze in het dashboard gebruikt konden worden.

We hebben verschillende advertentiegroepen aangemaakt voor de campagnes zodat we gericht kunnen optimaliseren op verschillende doelstellingen zoals bereik en thruplays. Om te zorgen dat het dashboard overzichtelijk blijft, hebben we deze advertentiegroepen via geavanceerde dimensies samengevoegd. Hierdoor zie je direct de resultaten per video in plaats van allerlei losse advertentiegroepen.

De video’s zelf besloten we te linken aan bijpassende pagina’s op visittorhout.be. Zo geven we de kijkers wat extra informatie mee zodat ze direct kunnen starten met het plannen van hun dagje uit in Torhout.

We voegden printscreens van de pagina’s toe zodat iedereen direct ziet over welke pagina op de website het gaat. Klik erop, en de betreffende pagina opent. Handig voor die ene collega die niet de hele website uit zijn hoofd kent.

Zoek je een partner voor jouw videocampagne?