Ntriga Nieuws

Iris en Tinka over hun stage bij Ntriga

Wie ons volgt op sociale media, zag ze al passeren; twee nieuwe stagiaires. Iris vervoegde ons creatieve team, terwijl Tinka onze marketingploeg komt versterken. 

Na een maandje stage is het tijd voor een eerste round-up. Wat zijn hun ervaringen tot nu toe? 

Tinka, laat ons bij het begin beginnen. Waarom koos je voor marketing?

Het was geen gemakkelijke keuze. Toen ik besliste om terug te gaan studeren, twijfelde ik sterk tussen de opleidingen Sales of Marketing- & communicatiesupport. Ik ben mij gaan informeren en koos uiteindelijk voor de laatste optie, omdat ik geloof dat ik mijn creativiteit meer kwijt kan in de marketingwereld. 

Website ontwikkeling, foto- en videobewerking zijn zaken die me bijzonder hard aanspraken. Ik ben graag bezig met fotografie en creatieve concepten. Dit zijn zaken die ik verder wilde ontwikkelen. Met tijd wil ik me zeker ook verder toeleggen op professionele fotografie. Iets dat ik graag wil toepassen binnen het bredere marketingverhaal. 

Hoe ervaarde je de eerste weken bij Ntriga? Hoe bevallen de collega’s? 

In het begin is het altijd wat wennen. Alles en iedereen is nieuw. Maar al bij al is het heel vlot verlopen. Ik kan jullie vertellen dat de sfeer op kantoor heel aangenaam is. Ik ben héél tevreden met mijn keuze. Het team is hier bijzonder hecht. Het is leuk om hierin terecht te komen als stagiaire.

En jij, Iris? Je loopt stage in functie van jouw studies rond UX design en kwam onder de vleugels van onze Creative Director Peter terecht. Je werd meteen betrokken bij een aantal lopende projecten. Hoe heb je dit ervaren en is je onboarding vlot verlopen?

De onboarding is zeker goed verlopen. Zoals Tinka al zegt: in het begin is alles wennen. Nieuw bedrijf, nieuwe collega’s, elke dag met de wagen naar hier komen (ik heb nog niet zo lang mijn rijbewijs!). Dat maakte het spannend, maar alles is vrij goed verlopen. Het hielp ook dat ik vrij snel betrokken ben bij verschillende projecten. Ik vond dat wel tof. Het zorgt meteen voor de nodige afwisseling. Elk project is verschillend, heeft een andere insteek en zorgt ervoor dat ik weer wat nieuws bijleer. 

De samenwerking met Peter loopt ook bijzonder vlot. We werken nauw samen. Dit zorgt voor snelle feedback, wat ik wel kan appreciëren. Wanneer ik wireframes ontwerp, krijg ik snel te horen welke elementen al op punt staan en welke ik nog eens moet herbekijken. Die andere blik op mijn ontwerp zorgt ervoor dat ik steeds ruimer nadenk over het design. En als ik ergens over twijfel, kunnen we snel wat pingpongen. Handig!  

En ook de andere collega’s waren meteen heel vriendelijk. Er heerst hier eigenlijk bijna geen hiërarchie tussen de verschillende functies, wat je in andere bedrijven wel kunt hebben. Iedereen wordt gelijk behandeld. Dat bevalt me wel. En wat nog mooi meegenomen is: door de dagelijkse verplaatsing voel ik me al een stuk zekerder in de auto!

Als jullie luidop mogen dromen, waar zien jullie jezelf binnen een paar jaar, wanneer je dat welverdiende diploma op zak hebt? 

Tinka: ik hoop mijn troeven te kunnen uitspelen in een job die me ligt. Ik wil mijn creativiteit en ervaringen toepassen in een bedrijf waar een leuke werksfeer heerst. Een job waar ik absoluut niet tegenop zie en die te combineren valt met mijn bijberoep als schoonheidsspecialiste. 

Iris: Momenteel studeer ik Grafische- en Digitale Media met als afstudeerrichting New Media Development. In deze opleiding krijg ik een aantal basisvakken, aangevuld met opleiding-specifieke vakken, zoals front- & back-end development en UX/UI design. Vooral dit laatste ligt me wel. Ik geloof dat ik hier op door wil gaan, al twijfel ik ook over front-end development, omdat dit het nauwst aansluit bij mijn interesses. Alhoewel, ook full stack development zegt me wel wat … Ik heb nog wat tijd nodig om mijn toekomstbeeld volledig scherp te krijgen, denk ik. 

Alles verandert ook zo snel en mijn interesses gaan vrij breed. Ik zie mezelf wel bij een agency werken. Zeker een met een gezellige sfeer (een beetje zoals hier eigenlijk). Ik vind het ook belangrijk dat ik er groeikansen krijg en kan blijven bijleren. Ohja! En een goede work-life balance vinden, lijkt me ook heel belangrijk.

Genoeg over jullie stage. Waar vinden we jullie ’s avonds, wanneer je aan het ontspannen bent? 

Tinka: ik heb sport nodig tijdens de week! Fit en bezig blijven, vind ik heel belangrijk. Zo ga ik samen met mijn tante op dinsdagavond dansen. We volgen momenteel ‘latino solo’. 

Ik sta zelf vrij positief in het leven en ik zie dan ook het positieve in veel verschillende situaties. In het weekend mag het voor mij dan ook een verrassing zijn. Ik vind het leuk om onverwachts af te spreken met vrienden of familie en een leuke avond te hebben. Soms is daar een activiteit aan verbonden, soms ook niet. Gewoon, rustig is voor mij even goed! Maar begrijp me niet verkeerd: ik hou wel van avontuur en reizen. Ik plan zeker nog een aantal grote reizen om de schoonheid van de wereld te ontdekken. 

Iris: ik ben eerder een rustig type dat in mijn vrije tijd graag creatief bezig is. Ik hou van tekenen, schilderen en manga’s of comics. Lezen doe ik heel graag, maar ik vind er steeds minder de tijd voor, jammer genoeg …  
Ik spendeer ook graag gewoon wat tijd met mijn familie en huisdieren én volg nog steeds les. Dat zorgt voor het nodige huiswerk en opdrachten. Daar kruipt momenteel bijzonder veel tijd in, vooral in het weekend. 

Wil jij ook graag stage volgen bij Ntriga?