Communiceren en converteren

Conversieoptimalisatie

Een website is niet alleen een visitekaartje, het is ook manier om conversies te genereren. De inhoud van je site heeft een grote impact op de resultaten. Daarom is het van essentieel belang om een goed webdesign en een goede strategie te integreren en om die nadien steeds actief bij te sturen.

Customer journey

Conversieoptimalisatie is een samenspel van verschillende disciplines. Het draait om het optimaliseren van de customer journey van a tot z. Dat begint al voordat bezoekers op je website zijn beland. Waar zijn ze naar op zoek, wat is hun zoekintentie en sluit je website daarop aan? Bezoekers willen zo vlug mogelijk het doel voltooien waarvoor ze naar je website zijn gekomen. Het is dus jouw taak om ervoor te zorgen dat de bezoekers dat zo efficiënt mogelijk kunnen doen.

Van meten naar optimalisatie

De eerste stap in de conversieoptimalisatie is inzichtelijk maken wat bezoekers op je website doen. Daarvoor maken we gebruik van webanalytics en mousetrackingsoftware zoals Clarity. De mousetrackingsoftware maakt een video-opname van bezoeken aan de website waarin we alle interacties van de bezoeker kunnen volgen. Zo kunnen we exact zien hoe bezoekers de website gebruiken.