Ontdek onze case studies
Nieuwe website voor Ik koop lokaal

Nieuw platform voor bekende organisatie

Ntriga bouwde een nieuwe website waar niet één, niet twee, maar drie doelgroepen hun voordeel uit kunnen halen. Maar liefst 31.560 deelnemers brachten in 2021 hun stem uit via een nieuwe module op de websites. Goed voor de bezoekerstrafiek!

  • Dataoplossingen

de uitdaging

In het kader van een herpositionerinsoefening bij OC west voor een website ikkooplokaal.be moeten 3 verschillende doelgroepen worden aangesproken, dit elk op hun eigen manier want het gaat over consumenten, handelaars én gemeentebesturen. Voor consumenten moet het oa. Mogelijk zijn om hun stem uit te brengen via een stemmodule voor de jaarlijkste wedstrijd ‘ik koop lokaal-ambassadeur’, voor handelaars moet er dan weer een activiteitenkalender voorzien worden mét downloads van marketingmateriaal. Heel wat uitdagingen dus die omschreven werden via een aanbesteding.

onze oplossing

  • UX design ifv de verschillende doelgroepen
  • Gebruiksvriendelijke website met CMS
  • Custom-build development voor verschillende features
  • Support

het resultaat

De doelgroepen vinden vlot hun weg op de website van ikkooplokaal.be, ook voor de medewerkers van ik koop lokaal is het CMS-systeem makkelijk in gebruik. Tijdens de lanceringsperiode van de nieuwe site en de custom build stemmodule werden maar liefst 31.560 stemmen uitgebracht voor de wedstrijd ‘ik koop lokaal-ambassadeur’.

“Onze samenwerking met Ntriga is vlot verlopen. De verantwoordelijke voor ons project is vlug bereikbaar bij eventuele problemen. Als er toch een technisch probleem is, wordt het meteen opgelost. De website zelf is eenvoudig te beheren en er werd een handleiding bezorgd. Waar nodig worden we steeds ondersteund door Ntriga.”