Terug naar alle cases

Ntriga maakt data van Axintor beheersbaar en kwalitatiever

We maakten een glasheldere website aangedreven door een krachtige PIM-toepassing

Data verrijken en controleren
via een PIM-oplossing

Axintor is een West-Vlaams bedrijf gespecialiseerd in buitenlandse rekrutering. Zo pakken ze de krapte op onze arbeidsmarkt aan door krachten te zoeken in Roemenië, Polen, Spanje en Portugal, die ze vervolgens hier verder begeleiden in hun job. Een eenvoudig concept dat alleen kan werken als je voldoende data, data en nog eens data hebt over zowel werkgever als werknemer. Een wervende website en tegelijk een massa gegevens beheren die uit verschillende bronnen komt? Dat vraagt om een PIM-oplossing (product information management). Een kolfje naar de hand van Ntriga

De uitdaging

Initiëel was er onvoldoende controle over de vacature data, inconsistentie tussen data van verschillende bronnen en inefficiëntie bij het beheren van data voor marketingdoeleinden.

Onze oplossing

Gebruik van een PIM-systeem (Product Information Management) om data te centraliseren, te verrijken en te standaardiseren. Dit maakt het gemakkelijker om data te beheren en te delen met verschillende kanalen, zowel de eigen website als verschillende buitenlandse jobplatformen.

Resultaten

Verbetering van de kwaliteit en consistentie van data, vermindering van fouten, vermindering van tijd en kosten voor het beheer van deze data. Axintor heeft deze data op orde en is klaar om ook digitaal snel te schakelen.

Duidelijke
wervende website

Om dat concept, en de vele werkkrachten die erachter schuilen, een gezicht te geven, werkten onze grafische vrienden van Maquina een glasheldere website uit in verschillende talen. Via korte video's stelden we de verschillende types werkkrachten uit de meest uiteenlopende landen voor. Zo ervaart de websitebezoeker meteen de matchmakende kracht van Axintor.

Een website aangedreven door een krachtige PIM-toepassing

De vacatures van Axintor worden administratief beheerd in Brightstaffing, een gespecialiseerd platform voor interimbedrijven. Een uitstekende tool die perfect functioneert en doet waarvoor hij gemaakt is. Net als de meeste andere CRM- of ERP-systemen is de toepassing wel minder geschikt om data voor marketingdoeleinden te beheren. We moesten absoluut vermijden dat we met twee verschillende datasets aan de slag gingen: één voor de marketing en één voor de administratie.'

De oplossing ligt in een PIM-toepassing. Daarmee zet je een centraal datasysteem neer dat je kunt koppelen aan een bestaand platform – in dit geval is dat Brightstaffing – vervolgens kunt verrijken (data enrichment), de datakwaliteit verbeteren en al die gecentraliseerde informatie weer kunt verspreiden.

logo

Dankzij PIM hebben we de ruwe data uit ons ERP volledig onder controle en kan ons marketingteam deze zelf beheren en bijsturen

Michèle Note, Axintor

Een databeheer-
systeem dat alles kan

Niet alleen kan Axintor optimaal de data beheren, de teams kunnen die die ook verrijken en invullen. Via Brightstaffing loopt een deel van dat databeheer automatisch, wat tijdswinst oplevert. Daarmee is de basis gelegd voor een slim en efficiënt databeheer in de toekomst: op de digitale oplossing die nu neergepoot is, kan in alle richtingen verdergebouwd en geautomatiseerd worden.

Ben je ook op zoek naar een partner die je helpt bij je online zichtbaarheid?

We zitten graag met je aan tafel om de mogelijkheden te bekijken.

Neem gerust contact op via 051 69 66 45 of jolien@ntriga.be