Communiceren en converteren

Advertising

Er zijn online tal van mogelijkheden om te adverteren. Zo kun je in zoekmachines adverteren, in de advertentieruimte van miljoenen websites, bij video’s en op social media. Elk kanaal biedt zijn eigen mogelijkheden, bereik en uitdagingen. Ook bereik je mensen op verschillende manieren en op verschillende momenten.

Zoekcampagnes

Zoekcampagnes zijn bijvoorbeeld gericht op mensen die op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Beeldadvertenties kunnen onder meer getoond worden aan mensen die affiniteit hebben met je producten of diensten of die je website al eens eerder bezocht hebben. Ook veel socialemediaplatformen, zoals LinkedIn en Facebook, bieden advertentieruimte aan. Deze platformen bieden heel gerichte opties om de doelgroep van je keuze te targeten. Meer daarover kun je bij onze specialisatie social media marketing lezen.

Advertisingkanalen

We helpen je graag bij het inrichten van de advertising voor je bedrijf. We bepalen allereerst welke advertisingkanalen het best aansluiten bij je bedrijf en het succesvolst zullen zijn. Vervolgens werken we per kanaal een strategie uit waarin we bepalen welke doelgroep je wilt aanspreken en hoe je boodschap het best tot zijn recht komt. Daar houdt het echter niet op. De advertisingmarkt verandert voortdurend en om niet achter te lopen moet je daarop blijven inspelen. Onze ervaren advertisingspecialisten monitoren en optimaliseren daarom actief je campagnes. Door onze ruime ervaring in diverse sectoren kunnen we vlug patronen herkennen en de beste keuzes maken voor de campagnes.

Verkeerde doelgroep: door standaardinstellingen van Google Ads kan een advertentie van een autodealer getoond worden aan mensen die zoeken naar ‘Fiat 500 miniatuur’ als ze adverteren op ‘Fiat 500’. Door slim te optimaliseren, kunnen we dat voorkomen.

Zo letten we er bijvoorbeeld op dat er geen mediabudget wordt verspild aan mensen die niet onder je doelgroep vallen. Standaard toont Google bijvoorbeeld niet alleen advertenties bij gekozen keywords, maar ook bij aanverwante keywords. Daardoor kunnen bijvoorbeeld advertenties van een autodealer per ongeluk getoond worden aan iemand die op zoek is naar een Fiat 500 miniatuur.

Uiteraard zal iemand met een totaal andere zoekintentie niet altijd op de advertentie klikken, maar het komt nog steeds voor dat men blindelings op de eerste zoekresultaten klikt. Door slim te optimaliseren, voorkomen we dat je geld uitgeeft aan onnodig verkeer.

Automatische controles

Door die combinatie van (deels) geautomatiseerde oplossingen en actief blijven monitoren en optimaliseren, kunnen we de beste resultaten neerzetten. Door noodzakelijke controles en optimalisaties deels te automatiseren houden we je campagnes voortdurend in de gaten en kunnen onze specialisten meer tijd besteden aan het verfijnen van je doelgroep en het optimaliseren van de landingspagina’s en campagnes tot in de puntjes uitwerken. Dat is de kracht van Ntriga: we zetten voor onze klanten graag die extra stap.

IK WIL GRAAG EEN ADVERTISINGPLAN

Slimme oplossingen

We maken bij onze campagnes gebruik van slimme, deels geautomatiseerde oplossingen, zoals een script dat dagelijks controleert of alle advertisinglinks nog werken. Mocht er onverwacht een URL gewijzigd zijn of een ander technisch probleem optreden, dan ontvangen we daar een melding van, zodat wij dat vlug kunnen oplossen en er niet onnodig mediabudget wordt verspild.