Ze vroegen ons om de naamswijziging van Probactiol® naar Bactiol® digitaal te begeleiden en consumenten vertrouwd te maken met de nieuwe naam. Bactiol® is korter, krachtiger en gemakkelijk herkenbaar. Bovendien moest de naam veranderd worden omdat vanaf 2022 merknamen met een verwijzing naar het woord probiotica niet meer toegelaten zijn.

Juridische aspecten

De opzet van deze gehele campagne was een flinke kluif. We moesten rekening houden met tal van juridische aspecten om de eindgebruiker op de juiste manier te informeren over de naamswijziging.

Gezondheidsclaims zijn gevoelige materie die aan strenge regelgeving gebonden zijn. De producten mogen niet zomaar gepromoot worden als oplossing tegen bijvoorbeeld buikloop. Samen met de mensen van Metagenics zorgden we voor duidelijke, aansprekende advertentieteksten die tegelijkertijd ook aan alle regelgeving voldoen.

De uitdaging

Naamswijziging Pro-baciol naar Bactiol, een denkoefening die niet evident is gezien juridische aspecten en beperkingen ifv communicatie rond probiotica. PRO mag wettelijk niet meer gebruikt worden in een productnaam dus moest de naamswijziging naar Bactiol duidelijk gecommuniceerd worden naar de doelgroep.

Onze oplossing

  • Begeleiding van naamswijziging via Zoek- en displaycampagnes
  • Strategisch advies ifv content en algemene communicatieaanpak voor Bactiol
  • 2022 : Uitbreiding met Social ADS

Resultaten

In amper 4 maanden werden door middel van Zoek-en displaycampagnes meer dan 1,2 miljoen vertoningen gerealiseerd en zo’n 10 000 clicks die zorgden voor 1000 directe conversies. Dit heeft het aantal zoekopdrachten naar Probactiol drastisch verminderd, gebruikers gebruiken nu meteen de juiste merknaam: Bactiol.

1,2 miljoen vertoningen in amper vier maanden

Binnen een beperkte looptijd wisten we aan de hand van zoek- en displaycampagnes toch vrij vlug heel wat mensen te bereiken.

Het gros van de gebruikers moest in een duurtijd van vier maanden geïnformeerd worden over de naamswijziging. We moesten enerzijds de vaste gebruikers op de hoogte brengen dat de naam veranderd was en tegelijk ook nieuwe gebruikers aanspreken.

In die vier maanden was de campagne goed voor maar liefst meer dan 1,2 miljoen vertoningen. We genereerden bijna 10.000 clicks en er waren bijna 1.000 conversies (bijsluiters downloaden, op de knop 'zoek een apotheek' klikken ...).

Effect in zoekopdrachten zichtbaar

Naarmate de campagne vorderde, zagen we het zoekvolume op Bactiol® ruim toenemen. Dat wil zeggen dat de consument stilaan vertrouwd raakte met de nieuwe naam, wat uiteraard de opzet van de campagne was. Potentiële kopers zoeken niet meer zo vaak naar Probactiol® maar wel specifiek naar Bactiol®. Wie toch nog een zoekopdracht uitvoert naar Probactiol®, verwijzen we meteen naar Bactiol®. Dergelijke zoekopdrachten gebeuren uiteraard altijd als er een specifieke nood is bij de gebruiker van die producten. Het is dus logisch dat je in een periode van vier maanden niet alle occasionele gebruikers onmiddellijk bereikt.

Bijkomend advies

Behalve de zoek- en displaycampagnes namen we ook de tijd om de content onder de loep te nemen of andere technische aanpassingen voor te stellen aan Metagenics. Ook die adviezen hebben allemaal impact gehad op de resultaten van de campagnes.

'De samenwerking verliep vlot en afspraken werden correct opgevolgd. Ntriga denkt mee en dat is wat in een samenwerking noodzakelijk is.'

Bram Vermeulen - Marketingmanager

Is jouw bedrijf ook op zoek naar een onderbouwde strategie?

Neem contact op met Ntriga