Creatieve branding of rebranding

merkstrategie

geen creativiteit zonder doel

de ideale strategie focust zich op

 • Identiteit
  Een merkstrategie helpt een bedrijf om zijn identiteit en positie in de markt te definiëren en te differentiëren van concurrenten. Zo kun je je unieke waardepropositie communiceren en je onderscheiden van andere spelers.
   
 • Loyaliteit en klantenbinding
  Een sterk merk zorgt ervoor dat je klanten loyaal aan je blijven. Dat leidt tot herhaalaankopen en positieve mond-tot-mondreclame. Klanten zijn eerder geneigd te blijven kopen bij een merk dat ze vertrouwen en waarmee ze een emotionele band opbouwden.
   
 • Groei
  Een sterke merkstrategie draagt bij aan de bedrijfsgroei door nieuwe klanten aan te trekken en nieuwe markten te betreden. Een goed ontwikkelde merkstrategie kan bovendien helpen om nieuwe producten en diensten te lanceren, al dan niet onder de paraplu van een hoofdmerk.
 • Eenheid
  Een merkstrategie zorgt voor consistentie in alle communicatie en marketinginspanningen van een bedrijf. Zo zorg je ervoor dat alle berichten die naar buiten gebracht worden afgestemd zijn op de kernwaarden en de identiteit van het merk. Elke vorm van communicatie met jouw doelgroep(en) moet steeds duidelijk herkenbaar zijn en in lijn liggen met je algemene brand identiteit. 
   
 • (Meer)waarde
  Een sterk merk heeft een hogere waarde in vergelijking met een bedrijf zonder merk. De perceptie van de consument van de kwaliteit en betrouwbaarheid verhoogt de waarde van het product of de dienst. Daar vaart het bedrijf altijd wel bij, zeker op lange termijn.
   
ik start mijn weg naar een duidelijke merkstrategie