terug
van wireframe, naar PIM tot website

detailinfo

  • Dataoplossingen

Wireframing en mockups als belangrijke fase

Voor we starten met het ontwerp van de site volgens de branding guidelines, moeten we er voor zorgen dat een website gebruiksvriendelijk is en goed functioneert. Ja, we weten dat het verleidelijk is om deze stap over te slaan en meteen over te gaan tot het ontwerp, toch biedt het enorme voordelen om wireframes te creëren. Met wireframing kan je verschillende zaken veel efficiënter doen, en de tijd en moeite die je in deze fase steekt, loont in het grotere geheel

Next step : de mockups

Een van de grote voordelen van mockups is dat ze al een sumiere visual zijn zodat deze kunnen worden gebruikt om samen met de klant te beoordelen. Gebruikers kunnen het ook bekijken als een vroege test op basis van prototypes. Met het prototype blaas je je creatie tot leven. Mockups zijn niet alleen gemakkelijker aan te passen dan definitieve ontwerpen, zodra ze zijn goedgekeurd door de klant en de gebruikers, vormen ze een heel duidelijke leidraad voor de ontwerper. Vanuit praktisch standpunt zorgen de wireframes ervoor dat de pagina-inhoud en functionaliteit, zoals menustructuur, aanwezig zijn. Mockups zorgen er voor dat alles correct wordt gepositioneerd op basis van gebruikersbehoeften. En naarmate het project vordert, kunnen ze worden gebruikt als een goede dialoog tussen leden van het team om het eens te zijn over de visie en de te programmeren structuur.

Duidelijke wervende website

Na de goedkeuring op wireframes en mockups komen alle functies samen in een strak designde glasheldere website. Via korte video's stelden we de verschillende types werkkrachten uit de meest uiteenlopende landen voor. Zo ervaart de websitebezoeker meteen de matchmakende kracht van Axintor.

Meertaligheid is ook gebruiksvriendelijkheid

Als Axintor Interim de content voor de werkzoekende in hun moedertaal aanbiedt, kan je er zeker van zijn dat ze het bedrijf meer zullen respecteren en haar diensten zullen verkiezen boven die van iemand anders. Bezoekers zijn geneigd om meer tijd op de website door te brengen, meer inhoud te consumeren en uiteindelijk beter te converteren.

Dankzij PIM hebben we de ruwe data uit ons ERP volledig onder controle en kan ons marketingteam deze zelf beheren en bijsturen

Een website aangedreven door een krachtige PIM-toepassing

De vacatures van Axintor worden administratief beheerd in Brightstaffing, een gespecialiseerd platform voor interimbedrijven. Een uitstekende tool die perfect functioneert en doet waarvoor hij gemaakt is. Net als de meeste andere CRM- of ERP-systemen is de toepassing wel minder geschikt om data voor marketingdoeleinden te beheren. We moesten absoluut vermijden dat we met twee verschillende datasets aan de slag gingen: één voor de marketing en één voor de administratie.'

De oplossing ligt in een PIM-toepassing. Daarmee zet je een centraal datasysteem neer dat je kunt koppelen aan een bestaand platform – in dit geval is dat Brightstaffing – vervolgens kunt verrijken (data enrichment), de datakwaliteit verbeteren en al die gecentraliseerde informatie weer kunt verspreiden.

Een databeheersysteem dat alles kan

Niet alleen kan Axintor optimaal de data beheren, de teams kunnen die die ook verrijken en invullen. Via Brightstaffing loopt een deel van dat databeheer automatisch, wat tijdswinst oplevert. Daarmee is de basis gelegd voor een slim en efficiënt databeheer in de toekomst: op de digitale oplossing die nu neergepoot is, kan in alle richtingen verdergebouwd en geautomatiseerd worden.