Terug naar alle cases

Ntriga zette zes unieke studierichtingen in de kijker bij scholieren

Leerlingen op de schoolbanken brengen

Sint-Maartensscholen Ieper
fantasy fantasy

Unieke richtingen, nieuwe start

SMSI is een grote scholengemeenschap in Ieper. Ze kwamen bij ons aankloppen om hun zes unieke studierichtingen te promoten. De traditionele media werden niet meer naar behoren om hun jonge doelgroep te bereiken. Daarom besloten ze voor het eerst volledig in te zetten op online communicatie.

De uitdaging

Het aanbod van SMSI werd uitgebreid met 6 unieke opleidingen, naast de standaardopleidingen. Deze opleidingen moesten gepromoot worden bij zowel jongeren als ouders (en grootouders), de traditionele media brachten hier geen meerwaarde meer.

Onze oplossing

  • Strategie
  • Design website studereninieper.be
  • Gerichte online advertentiecampagnes
  • Ondersteundende offline-acties rechtstreeks bij leerlingen

Resultaten

De campagnes liepen een 5-tal maanden en de school liet weten dat er nooit eerder zo vlug zoveel aanmeldingen waren voor inschrijvingen. De website studereninieper.be trok door middel van de campagnes veel bezoekers en dit resulteerde in meer inschrijvingen voor de aanvang van het schooljaar.

Studeren in Ieper:
studereninieper.be

We gingen aan de slag en ontwierpen een nieuwe website om hun opleidingen in de kijker te zetten. Daar kunnen scholieren kennismaken met hun aanbod en ontdekken wat bij hen past. Elke opleiding komt uitgebreid aan bod met duidelijke informatie over waar ze zich kunnen inschrijven. Ook zijn er brochures beschikbaar die ze kunnen downloaden voor een kort, duidelijk overzicht van alle opleidingen.
Prima resultaten

Aangezien de Sint-Maartensscholen voorheen vrij weinig aan online communicatie deden, vonden ze het toch behoorlijk spannend om deze campagnes te lanceren. Maar na de eerste resultaten waren ze meteen enthousiast. Ze hebben nog nooit zo vlug zoveel aanmeldingen gekregen. Zo kon het nieuwe schooljaar zeker goed beginnen.

Er kwamen veel bezoekers op de website terecht en er werden meer leerlingen ingeschreven in de school. Uit de rapportering blijkt dat we met de campagne de juiste doelgroepen bereikt hebben en vooral ook in de juiste regio.

Ben je ook op zoek naar een partner die je helpt met je online zichtbaarheid?

We zitten graag met je aan tafel om de mogelijkheden te bekijken.

Neem gerust contact op via 051 69 66 45 of jolien@ntriga.be