Terug naar alle cases

Baloise

Betere service en communicatie met duidelijke microsite

Klanten beter bedienen door een gebruiksvriendelijke chatbot

Tweetalige microsite

Aangezien de klanten van Baloise uit heel België komen, is tweetaligheid een must, zowel voor de microsite als voor de chatbot. Voor ons ervaren team is dat uiteraard geen enkel probleem. We maken regelmatig multitalige websites, waarbij we ervoor zorgen dat zowel de websites zelf als het verhaal achter de schermen correct wordt geregeld.

De microsite voor Baloise is uitgerust met een taalswitch, zodat de bezoekers gemakkelijk van taal kunnen wisselen. Op de pagina staat een handige uitklapbare FAQ en zijn er diverse navigatiemogelijkheden, zodat de bezoekers altijd gemakkelijk en vlug belangrijke informatie kunnen bekijken. Bovendien kan Baloise beide talen eenvoudig beheren in het intuïtieve backendsysteem.

Baloise Insurance is voortdurend bezig met het optimaliseren en verbeteren van hun dienstverlening. Dat geldt ook voor hun rappelbeheer. Om hun dienst rappelbeheer te ontlasten en klanten vlugger te helpen, vroegen ze aan ons om een tweetalige microsite te ontwikkelen waarop een chatbot geïntegreerd is die getraind is om te antwoorden op algemene vragen over rappelbeheer. We gingen onmiddellijk aan de slag met dat leuke project voor ons developmentteam.

De uitdaging

De vraag naar een sterke verbetering van de processen voor de interne klantendienst. De hoofdfocus is het reduceren van de tijd die de Baloise medewerkers besteden aan rappelbeheer.

Onze oplossing

  • Technische integratie van een chatbot
  • Opzetten van vraag en antwoord scenario's
  • Uitwisseling van gebruikersfeedback met het intern CRM van Baloise Insurance

Resultaten

Gestroomlijnde communicatie die 24/7 beschikbaar is en waarbij de feedback meteen in het CRM terechtkomt. Deze automatisatie zorgt voor een drastische vermindering van telefoons en mails bij de diensten van Baloise Insurance.

Chatbotintegratie

Ook werd er gevraagd om een chatbot op de microsite te integreren. Aangezien bezoekers privacygevoelige informatie naar de chatbot kunnen sturen, is een goede beveiliging een belangrijke eis van Baloise. Bovendien gaat het om een zelflerende chatbot, wat inhoudt dat de conversaties gebruikt worden om de algoritmes en programmatie achter de chatbot verder te verbeteren. Ook dat brengt de nodige extra beveiligingsmaatregelen met zich mee.

We zorgden voor een vlekkeloze integratie van de chatbot. Vanaf elk apparaat (desktop, laptop, tablet of gsm) is de chatbot eenvoudig te gebruiken. In samenwerking met de securityverantwoordelijke van Baloise zorgden we er ook voor dat de chatbot volledig voldoet aan de vereisten die de GDPR stelt aan de beveiliging.

Huisstijl volledig geïntegreerd

Om te zorgen voor een naadloze gebruikerservaring, was het voor Baloise bovendien erg belangrijk dat hun huisstijl volledig werd doorgevoerd, zowel in de microsite als in de chatbot. Bezoekers van de microsite moeten onmiddellijk zien dat ze op een website van Baloise beland zijn. We zorgden ervoor dat de huisstijl volledig werd doorgevoerd: van het logo en stijlelementen tot de gebruikte lettertypes, tekstkleuren en regelafstanden.

Door onze pragmatische aanpak en oog voor detail, was Baloise uitermate tevreden met het resultaat.

Super!
Bedankt voor het geleverde werk, de flexibiliteit, de samenwerking, enz. :)

Kersten Breyne

Wil jij ook graag interactieve functies voor jouw webproject?

Ntriga helpt je er graag mee verder!