Welk CMS kies je best?

15
Nov

Welk CMS kies je best?

15
Nov

In de afgelopen jaren zijn er heel wat CMS platformen op de markt gekomen. Eén van de meest gekende open source CMS platformen is Drupal. Naast Drupal zijn er nog tal van andere aanbieders van open source en custom CMS platformen. Wij geven je alvast een kort overzicht van wat de voordelen of nadelen zijn van open source of custom CMS.

Open source CMS

  • Veiligheid: een open source systeem heeft als voordeel dat vele mensen samen werken aan de veiligheid van het platform en constant verbeteren.
  • Gratis gebruik: Veel van de open source CMS-platformen zijn volledig gratis in gebruik.
  • Plugins: veel developers hebben plugins ontwikkeld die je snel en eenvoudig kan toevoegen aan het open-source CMS.
  • Hoge leercurve: de leercurve voor het gebruik van een open source CMS platform is vele malen hoger. Indien je weinig of niets van code kent is dit geen handig systeem om content toe te voegen.

Ntriga.Agency ontwikkelt zowel websites in custom als open source CMS platformen zoals Drupal, Magento, Shopify, … .

Custom CMS

  • Afhankelijk van de ontwikkelaar eenvoudig te bedienen.Het gebruiksgemak dient centraal te staan.
  • Volledig op maat gemaakt en ontwikkeld voor de klant.
  • Uitbreidingen en koppelingen mogelijk met vele andere systemen door custom programmatie. De mogelijkheden zijn oneindig.
  • Onbeperkte vrijheid in designkeuze.
  • Onmiddellijk volgens de SEO-regels met integratie van Google rich snippets en andere indien nodig.

Ook wij als webdevelopment bureau hebben een custom CMS ontwikkeld.

Wat is de beste oplossing?

Veel bedrijven die gestart zijn met Drupal zullen bijvoorbeeld niet snel de switch maken naar een ander cms-platform. Bedrijven die nog geen keuze gemaakt hebben, moeten overwegen of zij een full time developer in dienst willen nemen om de site te onderhouden en content toe te voegen in een opensourceomgeving als Drupal of een cms dat iedereen kan gebruiken.

Twijfel je nog? Kom er eens met ons over praten. Wij leggen de pro’s en contra’s van alle mogelijkheden naast jouw wensen en noden en geven je een sluitend advies. Mail ons op info@ntriga.be, bel ons op +32 51 69 66 45 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.