Web Summit 2016 | Lissabon | Technology

09
Nov

Web Summit 2016 | Lissabon | Technology

09
Nov

De nieuwste killer app maak je niet alleen.

Gisteren lieten we zaakvoerder Pieter al even aan het woord met zijn eerste impressies over de Web Summit in Lissabon, vandaag laat Stephan zijn eerste licht schijnen op ‘The best technology conference on the planet’….

Je zou dat een prestigieuze of hautaine slogan kunnen vinden, maar als je de hele marketingmachine bekijkt in de aanloop naar deze beurs, en hoe die hele campagne dan culmineert in het event zelf, dan kan je alleen maar besluiten dat de zelfbewieroking misschien wel terecht is. Ik kom na het event zeker nog even terug op dat indrukwekkende voortraject.

web-summit-2017.jpg

Technologie van over de hele wereld, uit verschillende werelden

Maar nu even die andere baseline van de beurs aftoetsen: “Where the tech worlds meet”. En ook die valt niet tegen te spreken. Start-ups bij de vleet hier, zoals Pieter ook al aanhaalde. Uit alle uithoeken van de wereld. Ik sloeg hier en daar een praatje met de standhouders en bij meer dan de helft voel je toch aan dat ze nog in een zeer embryonale fase zitten. En vraag je je af: waar gaat dit idee naartoe? En wie heeft daar nu baat bij?

Na een dag rondstruinen op de beurs viel er toch een rode draad te ontwaren: bijna allemaal ging het om projecten waarbij verschillende doorgedreven expertises gebundeld werden, met technologie als bindende factor.

Én technologische kennis, én IT-kennis, én marketingkennis én….

Zo liep ik langs een stand van een start-up uit het hoge noorden van Europa. Het bedrijfje maakt sensoren die de temperatuur meten (en ook nog wel enkele andere parameters). Daaraan koppelen ze een online platform met app.

Hun doelpubliek is de voedingsindustrie, maar omdat hun kennis van temperatuurmeting zo diepgaand is, hebben ze ook al de stap gezet naar wearables - temperatuurmeting in kledij - waarmee je dan bijvoorbeeld kan voorspellen wanneer je ziek zal worden.

Samen sterk

Die temperatuurnerderij, dat is voer voor ingenieurs. Maar alleen staan zij nergens met hun kennis. Daar moet ook een technologische partner bij komen kijken die dat allemaal bevattelijk visualiseert in een platform en app. En dan schieten die twee partners nog altijd te kort. Je mag nog een autoriteit zijn in je vakgebied, en daar de mooiste app aan koppelen - je moet je idee ook nog in de markt gezet krijgen.

Kortom: een ingenieur, een programmeur, een interface designer, een projectleider of marketeer met een 360°-kijk op de zaken. Geen enkele van deze schakels kan eigenlijk zonder de andere.
En zo zit bijna elk verhaal achter elke start-up hier in elkaar. Zij het nu in de financiële wereld - niet te tellen, de toepassingen hier - voedingsindustrie, medische sector, toerisme…. Niemand trekt alleen de kar.

Technologie is fantastisch. Maar technologie op zich is niets, het dient enkel om een doel te bereiken.
Results. Nothing less.

apple-app-store-apps-vulnerable-freak.jpg

Ntriga.Agency luistert naar knappe koppen in hun vakgebied

En toen dacht ik bij mezelf terug aan een project dat we samen met onze klant I Sense It uitrolden een paar jaar geleden. Daar hielpen wij mee aan de interface (app en online dashboard) en koppeling met de gegevens die uit hun sensoren kwam. Dat was toch een beetje wat ik nu op deze Web Summit tegenkom, maar dan avant-la-lettre. De gespecialiseerde kennis die in onze provincie schuilt, gekoppeld aan de nuchterheid van Ntriga.Agency, dat leverde toch een mooi resultaat op.

Het gebeurt hier in onze regio allicht nog te weinig, dat de verschillende kennisgebieden elkaar opzoeken. Ik ben er zeker van dat er in eigen regio nog ongekende technologische spitsvondigheid verscholen zit. Of elders in Vlaanderen. Wij weten alvast hoe je een app maakt, hoe je gegevens koppelt, hoe je een interface gebruiksvriendelijk vormgeeft.

Kortom: de koffie staat klaar voor knappe koppen in hun vakgebied – contacteer me gerust op stephan@ntriga.agency

Groeten uit Lissabon
Stephan Demeulenaere
Pieter Supply
Zaakvoerders Ntriga. Agency