Waarom local SEO belangrijk is?

04
Oct

Waarom local SEO belangrijk is?

04
Oct

Local SEO belangrijker dan je denkt...

Het belang van local SEO wordt soms geminimaliseerd. Sommige communicatie en marketing bureau's raden aan om op grote tot de verbeelding sprekende (lees brede) keywords te gaan adverteren. Of ze vertellen je dat je niet goed terug te vinden bent op heel algemene en brede keywords met heel veel concurrentie. 

local-seo-marketing-ntriga.jpg

Local SEO geeft en zorgt voor credibiliteit

Bedrijven die vindbaar zijn in de lokale zoekresultaten van Google, Bing of Yahoo geven extra credibiliteit aan de consument. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat consumenten belang hechten aan lokale ondernemingen en zijn ze van mening dat deze authentieker zijn dan de nationale / internationale bedrijven. Local SEO zorgt  dus voor vertrouwen bij de consument.

Nota! Zorg er ook voor dat je eenvoudig en snel op Apple maps terug te vinden bent. Veel Belgische bedrijven vergeten dit soms.

local-seo-marketing.jpeg

Local SEO voor mobile

Het aantal mobiele zoekopdrachten (op smartphone / tablet) vergroot elke dag. Kijk zelf maar naar je website statistieken om te zien hoeveel % van de bezoekers via een smartphone of een tablet op jouw website komen.  Vermoedelijk zal dit rond de 30% liggen, correct?

Local SEO is het ideale middel om mobiele consumenten aan te trekken. Het volgende scenario zal je sowieso ook al ooit eens zelf meegemaakt hebben. Je hebt plots last van hoofdpijn en zoekt de dichtsbijzijnde apotheek. Je pakt je smartphone en klikt op het eerste en het beste local seo result en gaat naar deze apotheek indien deze open is. Zo zijn er nog 101 scenario's. Maak dus zeker gebruik van local seo met je onderneming.

Hoe begin ik er aan?

Zorg ervoor dat je op de verschillende zoekrobots zoals bv  Google goed geregistreerd bent, maak een Google+ pagina aan, zorg voor een Google Business, etc, etc, ... .

Niet zeker hoe eraan te beginnen? Neem contact op: