Mobile friendly is een must!

13
May

Mobile friendly is een must!

13
May

Google update het mobile-friendly algoritme

Google heeft sinds gisteren (12/05) een update gegeven aan het mobile-friendly algoritme. Wat betekent dit nu concreet? Om meteen met de deur in huis te vallen, responsive websites scoren beter bij Google dan niet responsive websites. Dus stel dat jouw website niet responsief is en die van jouw concurrent wel dan geeft Google de voorang aan jouw concurrent.

mobile-responsiveness-ntrigaagency.jpg

Tweede update

We hebben het er al eerder over gehad, het toenmalig AMP project maar vandaag zijn we toe aan de tweede ronde / update. Deze update van het mobile-friendly algoritme kan je aanschouwen als de laatste en volledige update van het mobile-friendly algoritme (tot een nieuwe update komt).

Wat is de update?

De hamvraag: wat betekent deze update nu precies voor mij en mijn website? De update verhoogt het belang van een "mobile-friendly" ranking signaal. Indien jouw website reeds mobiel is dien je je geen zorgen te maken. De update heeft geen impact op de huidige responsieve websites.

Wat betekent responsive?

Responsive webdesign betekent het zodanig programmeren van een website dat die op elke type toestel (computer, laptop, tablet, smartphone, ...) zo optimaal mogelijk weergegeven wordt. Een responsive website past zich aan naar gelang het apparaat waarmee deze geopend is zonder in te boeten aan leesbaarheid en gebruiksgemak.

Jouw website responsive maken?

Ons team zorgt ervoor dat jouw website op elk apparaat perfect werkt. Contacteer ons via 051 69 66 45 of info@ntriga.be. Of vul het formulier hieronder in.