Marketing met een lach of een traan

15
May

Marketing met een lach of een traan

15
May

Het was Richard Branson die een quote van Steve Jobs tweette over de kracht van storytelling en me zo even terugvoerde naar mijn aanwezigheid op de Dublin Tech Summit in februari dit jaar.

Daar mocht ik de kracht van storytelling aan de levende lijve ondervinden tijdens een indrukwekkende speech van Matthew Luhn in Dublin. Wie? Matthew Luhn, die zich in Dublin voorstelde als ‘the guy who makes people cry’. Luhn is immers een Pixar-veteraan wiens voornaamste taak het is om voor het huilbuimoment te zorgen in animatiefilms als Toy Story, Cars, Ratatouille, Finding Nemo, … Hij rekent zichzelf niet eens tot het scenaristenteam!

I'm the guy who makes people cry.

Matthew Luhn

Marketing met een lach of een traan

Nochtans heeft de man meer in zijn mars dan een traan los te weken, want tijdens zijn 1 uur durende speech kluisterde hij iedereen aan zijn zetel. De traan liet hij nu wel achterwege, maar hij had dus duidelijk wél kaas gegeten van storytelling. Dat etaleerde hij op een bescheiden, authentieke en oprechte manier. Want ook dat is een sleutelelement in het brengen van een verhaal: de boodschapper moet om te beginnen geloofwaardig zijn. Pas dan kan je in je verhaal ook een moment van emotie verweven. Dat kan een traan zijn, maar ook een lach, of een nostalgische hint … Maar als je een emotie kan losweken, dan brand je je verhaal voor altijd in het geheugen van de mensen. En je voelt me al aankomen: ook met reclame en digitale marketing is dat net zo.

Ntriga.Agency vertelt jouw verhaal!

Marketing, dat is een verhaal vertellen. Dat is een kunst, die zelfs in onze naam verweven zit, want een van de vele betekenissen van Ntriga is ‘de plotlijn die een verhaal draaiende houdt’. Storytelling dus.

Denken, doen … en vertellen

Een kunst die Richard Branson wel beheerst. En Steve Jobs. Denkers, doeners, maar ook vertellers. Die een hele generatie wisten aan te spreken en te begeesteren met hun zakelijke verhalen. Een visie aan de man wisten te brengen. Soms met meer dan droge feiten. Maar altijd in een verhaal verpakt

Dat doen we ook bij Ntriga.Agency: je product, bedrijf, website, webshop in de markt zetten aangedreven door een coherent verhaal, zowel in tekst als beeld. Doorheen alle klassieke of vooruitstrevende middelen die we inzetten. Van online tot offline.

Vraag hier het Ntriga.Magazine en lees meer over emoties in marketing.

Vraag je magazine aan
matthew-luhn-1.jpg

The Art Of Storytelling
Matthew Luhn, Story Veteran, Pixar


Matthew discussed how you have to catch people's attention. "A story is 22 times more memorable than facts." The Pixar legend opened Dublin Tech Summit 2017 with a discussion on how stories compel us and motivate us. A good hook is so important because the average attention span of a human is 8 seconds. Whoever tells the best story can make an audience feel personally connected to them and ultimately, the brand."

Vertel ons je verhaal. Wij maken er gegarandeerd een bestseller van. Mail ons op info@ntriga.be, bel ons op +32 51 69 66 45 of vul het contactformulier in.