Google steunt KMO's met gratis advertentiebudget

10
Jun

Google steunt KMO's met gratis advertentiebudget

10
Jun

Goed nieuws voor adverteerders! Google geeft KMO's een steuntje in de rug in deze lastige tijden door gratis advertentiebudget uit te delen. Dit tegoed kan ingezet worden voor bestaande en nieuwe Google Ads campagnes. Voor deze actie trekt Google wereldwijd in totaal 340 miljoen uit.

Hoe kom ik in aanmerking voor gratis Google Ads tegoed?

Niet alle KMO's komen in aanmerking voor het advertentiebudget. Om in aanmerking te komen, moet je in Google Ads geadverteerd hebben in tien van de twaalf maanden van 2019 en in januari of februari van 2020. Voldoe je hieraan, dan hoef je geen actie te ondernemen. Je ontvangt dan automatisch het tegoed op je account.

 

Wanneer ontvang ik het advertentietegoed?

Google lanceert het advertentiebudget in fases. Wanneer je het advertentietegoed krijgt, is afhankelijk van waar je bedrijf is gevestigd. Belgische bedrijven hebben eind juni hun gratis tegoed ontvangen. Als je in aanmerking komt, dan krijg je hier automatisch bericht van. Je hoeft je voor deze actie nergens aan te melden. Ben je bij ons klant, dan sturen we je een bericht als je account het advertentiegoed heeft ontvangen.

Welke bedrijven vallen onder KMO's?

Met het advertentietegoed wil Google KMO's helpen. Hiermee bedoelen ze zowel lokale winkels als bedrijven met meer dan 100 werknemers.

Hoe groot is het advertentietegoed?

De hoogte van het advertentietegoed is afhankelijk van je eerdere Google Ads-uitgaven. Adverteerders die minder geld hebben uitgegeven, zullen vermoedelijk ook een lager tegoed krijgen. Hoeveel dat precies is, is nog niet bekend. Maar er is een limiet van 1.000 dollar. 

Hoelang is het tegoed geldig?

Het advertentietegoed kan je voor alle soorten campagnes gebruiken gedurende 2020. Zorg ervoor dat je het tegoed voor 31 december 2020 hebt gebruikt. Hierna vervalt het namelijk en kun je het niet meer gebruiken. Wij houden dit voor onze klanten in de gaten en zorgen ervoor dat dit tegoed op tijd wordt gebruikt.

Hulp nodig bij jouw campagnes?

Wil je dit advertentietegoed zo goed mogelijk benutten? Wij helpen je graag bij het beheren van je campagnes. We zetten nieuwe campagnes voor je op en zorgen ervoor dat je budget zo goed mogelijk wordt besteed. Neem contact op via 051 69 66 45 of info@ntriga.be. Of vul het formulier hieronder in.