Google Penguin 4.0 Real-Time

27
Sep

Google Penguin 4.0 Real-Time

27
Sep

Google Penguin 4.0, wat nu?!

Google Penguin is een zelf lerend systeem met het doel om onnatuurlijke links te detecteren en de gepaste "strafmaatregel" te treffen. Het grootste gevaar van de Google Penguin update schuilt zich erin om je toppositie volledig te verliezen indien je website niet conform de regels is van Google

Google penguin 4.0 

Google Penguin 4.0 is een live tool. Met andere woorden werkt het algoritme dus in real-time. Dit betekent dat Penguin 4.0 enerzijds het doel heeft om database patronen te ontdekken en anderzijds nieuwe patronen toepast op de zoekresultaten. 

Penguin 4.0 gaat de bewuste spam aanpakken zoals aangegeven in de Google richtlijnen. Dit gaat onder andere over tekstadvertenties, advertorials, bladwijzersitelinks en links in widgets.  

Welke websites lopen risico?

Er zijn zeker nog een heel pak websites die een risico lopen op een Penguin bestraffing. Zeker al diegene die niet volgens de Google richtlijnen werken. De meeste zijn in de vorige update al grotendeels aangepakt maar nu gaat Penguin nog dieper graven. Penguin 3.0 was websitewijd, Penguin 4.0 is webpagina specifiek.

Niet zeker of jouw website voldoet aan de regels? Neem contact op: