GAUCbe

31
Aug

GAUCbe

31
Aug

Google Analytics User Conference, een samenvatting.

We waren met Ntriga.Agency aanwezig op de Google Analytics user conference afgekort GAUC. We geven een viertal belangrijke tips mee die we met jullie willen delen. 

technische-kennis-google.jpg

technische kennis!

Google Analytics en marketing worden meer en meer technisch en vereisen ook meer technische kennis. Een basic Google Analytic account vandaag de dag is niet meer genoeg. Het gaat over het implementeren van Google Tag Manager (GTM) en het uitwerken van technische scripts. Met GTM kan je heel wat 'third-party' data in je Analytics pompen. Naast het tracken van bezoekers wil je ook je e-commerce tracken, je applicatie en zoveel meer! Om het met de quote te zeggen van Simo Ahava:

Google Tag Manager is sinds Google Analytics de beste uitvinding!

Simo Ahava
google-tag-manager.png

Google tag manager, de nieuwe standaard

Iedereen kan een basis Google Analytics opstarten, maar de echte marketing start met Google Tag Manager. Het schrijven van scripts, het corrigeren van de bounceratio tot het aanschouwen van artikels als e-commerce. Wat is mijn contentmarketing waard? Hoe lang blijven de bezoekers op mijn website, scoren artikels beter met 3000 woorden of met 250 woorden? 

marketing-process.jpg

Marketing is geen project maar een proces

Marketing is niet een project op zich, het is een proces dat dient gedragen te worden door de hele onderneming. Maandelijkse rapportages zijn out, real-time monitoring via dashboards is in. Door gebruik te maken van tools zoals bv Klipfolio hebben marketeers een eenvoudig real-time overzicht. Betrek iedereen in het marketing proces, gaande van development tot sales. 

Monthly Google Analytics reports are horrible

Simo Ahava
correct-reporting.jpg

Correcte rapportage

Alles begint met track je klanten en niet je sessies. De variabelen van een sessie zijn enorm! Een sessie stopt na een half uur inactiviteit, indien er terug activiteit is zal deze gemeten worden onder een nieuwe sessie. Een sessie stopt om middernacht en start de dag erna een nieuwe, en zoveel meer. Marketing en development dienen samen te werken om correcte data te krijgen. 

Analytics en Ntriga.Agency

Ntriga.Agency is een expert op vlak van online marketing, wij volgen regelmatig opleidigen en beurzen om op de hoogte te blijven van elke verandering. Wil je jouw online marketing naar een hoger niveau tillen? Neem dan contact op met ons, samen helpen wij jou op weg in de goede richting, RESULTS. NOTHING LESS.