Film, het summum van story telling

29
Apr

Film, het summum van story telling

29
Apr

Story telling, story telling, … je gelooft wel in het verhaal van de kracht van story telling, maar hoe begin je er aan? Een eerste valkuil: vertrekken vanuit je product en daar dan een verhaal proberen aan te breien. Als je zo begonnen bent, frommel je aanzet alvast tot een propje en katapulteer het maar richting prullenmand. Durf in eerste instantie eens uit te gaan van een sterk verhaal. En schuif daar in tweede instantie pas je product in. Het zal je geen windeieren leggen. Deze merken zijn alvast niet rouwig om hun rolletje in deze sterke filmverhalen…


 

Top Gun - Ray Ban Aviator

ray-ban-aviator.jpg

Product
Het valt op, Tom Cruise draagt de ganse film door een Ray Ban Aviator zonnebril. Je moet al goed zoeken naar scenes waarin hij die niet op heeft. Het accessoire past wel perfect bij the look en het personage dat Tom Cruise glansrijk neerzet. Wie wil nu niet met zo’n Aviator-bril een gevechtsvliegtuig instappen?

Resultaat
Tom Cruise droeg in de film een leren jeans, leren vest en een Aviator zonnebril. Toevallig reed hij ook op een moto en vloog hij met een straaljager. Kan iemand nog meer badass zijn? Logisch gevolg: de verkoop van Aviator-zonnebrillen steeg met 40% tot ongekende hoogtes na de release

Top Gun is het verhaal van de jonge waaghals Pete Mitchell (Tom Cruise) die als student van de United States Navy-elite strijdt om de beste van zijn klas te zijn. Piloot Pete raak al snel intiem bevriend met een instructrice en leert een paar kneepjes van het vak die niet onderwezen worden in de klas.

 

Cast Away - Wilson Reaction

wilson.jpg

Product
In Cast Away gebeurde er op marketinggebied iets uitzonderlijks: een merk werd een karakter. De volleybal was het enige gezelschap voor Chuck op het eiland. Al snel werd Wilson een hype. In de film ontpopt Wilson zich tot een ware tegenspeler van Tom Hanks.

Resultaat
Naar onze mening is de introductie van de Wilson volleybal een van de sterkste staaltjes product placement ooit neergezet in een film. Tot op de dag van vandaag kan je nog steeds Wilson volleyballen kopen met het befaamde gezicht erop. Wilson werd wereldbekend door de toevallige actie van de regisseur van Cast Away.

Chuck (Tom Hanks) is een functionaris bij een koeriersbedrijf. Op een dag crasht hij met zijn vliegtuig op een onbewoond eiland. Hij overleeft door de boxen van het vliegtuig te openen en zo ontdekt hij ook zijn toekomstige gezelschap, een Wilson volleybal.


Italian Job - Mini Cooper

mini-cooper.jpg

Product
Een van die actiescènes is de achtervolging van drie Mini Cooper’s door de stad Venetië. Een blauwe, witte en rode Mini Cooper maken jacht op elkaar en de scène spat werkelijk van het scherm. Het moet gezegd: BMW zet hier zijn sterkste product placement ooit neer.

Resultaat 

De prachtige actiescène wierp ook zijn vruchten af. BMW zag een stijging van 22% in de verkoop van Mini Cooper’s in 2003, het jaar dat de film in de cinema’s verscheen. Wie wil nu ook niet door een stad als Venetië scheuren in een kleurrijke en stijlvolle Mini Cooper?

Charlie Croker (Mark Wahlberg) wordt verraden en voor dood achtergelaten in Italië. Hij beraamt samen met zijn team een overval op de goudschat van zijn voormalige bondgenoot. De film is wereldbekend voor zijn spectaculaire en vernieuwende actiescènes.

 


Sex And The City - Manolo Blahnik schoenen

manolo.jpg

Product
Manolo Blahnik wordt vaak omschreven als het vijfde hoofdpersonage van Sex And The City omdat zijn schoenen en zijn brand zo vaak worden gedragen en vernoemd in de film. Tijdens de film vraagt Carrie haar boyfriend haar zelfs ten huwelijk met een paar Manolo schoenen in plaats van een ring.

 

Resultaat
De obsessie van de vier vriendinnen voor Manolo Blahnik schoenen, hielp de Spaanse designer natuurlijk om een plaats in de modewereld te veroveren. Jonge vrouwen dromen ervan om in New York in zijn winkel te shoppen en zelf een prachtig paar schoenen te kopen.

Een New Yorkse schrijfster, Carrie Bradshow (Jessica Parker), schrijft over liefde en seks. Ze gaat eindelijk trouwen en haar drie beste vriendinnen adviseren haar. Ze doen dit volgens de New Yorkse traditie, tijdens het shoppen en het liefst op haar paar Manolo Blahnik schoenen.

 


 

James Bond - Martini

james-bond-martini.png

Product                                                    
De slogan werd voor het eerst gebruikt tijdens de Bond film Diamonds Are Forever (1956), maar Bond gebruikt voor het eerst zelf de woorden Shaken and not stirred in Dr. No (1958). Sindsdien verscheen er geen enkele Bond film meer, zonder het catchy zinnetje van Martini.

Resultaat
James Bond zette het merk Martini al lang geleden op de wereldkaart neer. Het imago dat Martini wil uitstralen wordt perfect vertolkt en gepersonaliseerd door de enige echte 007. Hun nummer één fan doet de hele wereld zin krijgen in een Martini, Shaken, not stirred.

We denken niet dat we bij de naam James bond nog enige uitleg moeten verschaffen. Maar toch, James Bond is een agent bij de British Secret Service en lost zijn opdrachten graag op zijn eigen manier op. Hij is ook niet verlegen voor het vrouwelijke schoon, de Bond girls. Het liefst van al rust hij uit met een Martini, Shaken, not stirred.

 

Je hoeft je product niet per se ‘gecast’ krijgen voor een film om het in de kijker te zetten. Met storytelling kun je nog veel meer kanten op. Mail ons op info@ntriga.be, bel ons op +32 51 69 66 45 of vul het contactformulier in en wij zoeken uit hoe je jouw verhaal het best aan de man brengt.