EK2016 - Gianluigi Buffon

13
Jun

EK2016 - Gianluigi Buffon

13
Jun

Marketing achter de speler: Gianluigi Buffon

Bij Ntriga.Agency doen we er alles aan om zo goed mogelijk te scoren, net als de spitsen op het EK. Gianluigi Buffon daarentegen probeert morgen tegen Zweden zijn netten schoon te houden. Als hij even veel talent heeft om ballen te pakken als om marketingcontracten te versieren, wordt dat ongetwijfeld geen probleem…

  • Gianluigi Buffon (Italië)
  • Club: Juventus
  • Geschat loon: 5 miljoen euro
  • Merken: Zucchi, Pepsi, Puma, Fiat 
  • Sociale media: 4 miljoen vind ik leuks op Facebook & 2,2 miljoen volgers op Twitter

GigiBuffon is een legende binnen het Italiaanse voetbal en ver daarbuiten. Hij verdient op 38-jarige leeftijd nog goed de kost als doelman bij Juventus, maar buiten de lijnen is hij stilaan zijn pensioen aan het voorbereiden. Hij investeerde in het productiebedrijf Zucchi en bezit er nu 54 % van de aandelen van. Sinds zijn investering doet het bedrijf het zo goed dat zijn bankrekening op amper twee maanden tijd met 19,5 miljoen euro toenam.

Puma zorgt met lucratieve deals ook alvast dat Buffon niet verhongert, maar we mogen niet vergeten dat Puma zowat de hele Italiaanse voetbalwereld ondersteunt. Zo wordt het loon van de Italiaanse bondscoach Antonio Conte voor meer dan de helft betaald door het Duitse sportmerk. Een merk moet dus wat over hebben om de nummer één te zijn van een land. Hun filosofie is: ‘Beroer de voetbalgekke Italianen via hun Azzurri’, maar die Italianen worden pas echt helemaal gek als ‘de ideale schoonzoon’ Buffon in beeld verschijnt.

Fun fact:

‘Gigi’ nam de afgelopen zestien jaar deel aan alle vier de WK’s met zijn land. In 2006 mochten ze zelfs de Wereldbeker mee naar huis nemen. Indrukwekkend!

Youtube advertentie