Content snacking
Content snacking
Nieuwe trend: content consumeren als snacks
Afgelopen jaar werden per minuut 400 miljoen Facebookposts geliket, meer dan 300 uur aan filmmateriaal geüpload op YouTube en 9000 afbeeldingen gepind op Pinterest. Kwatongen maken gewag van een indigestie aan content, maar de honger van het surfende publiek lijkt niet te stillen. We consumeren content nu eenmaal steeds vaker als snacks. Nu kan je als marketeer twee dingen doen: het opgeven en zelf in het zand bijten, of zelf ook je content als een hapklare snack aanbieden – ooit heb je beet!
WE ZAPPEN ER OP LOS
De belangrijkste vraag die je als marketeer moet stellen is: “wie gaat welke content wanneer consumeren?” Neem jezelf als voorbeeld: soms neem je uitgebreid de tijd om een magazine te lezen zeker als het onderwerp jou interesseert. Terwijl je op andere momenten in a hurry bepaalde boodschappen ziet passeren. Vaak is je mobieltje ook dichter bij de hand dan je computer of een magazine. Het is je wel duidelijk: we time- en mediumzappen er vrolijk op los. Een topmarketeer is je een stapje voor, en biedt je de juist optie op het juiste moment!
DE CHALLENGE VAN DE CONTENT
Het doet je misschien denken aan een ouderwets vraagstuk. Maar het is een feit: de uitdaging van content snacking wordt een belangrijke kwestie voor digitale en marketeers in het algemeen. Jouw boodschap moet eruit springen, opvallen en vooral bruikbaar zijn voor een bepaald nichepubliek. We filteren dagelijks honderden boodschappen maar jouw boodschap moet juist gezien en wie weet ook gedeeld worden.
OM ONLINE TE SLAGEN

LUISTER NAAR JE PUBLIEK
Wat willen ze horen of lezen? Welke snacks vinden ze het lekkerst?
Concreet: Als je nog geen sociale media-achterban hebt, dan heb je zeker al klanten en prospecten. Ja, hoor, ook anno 2016 kan je nog altijd met mensen face-to-face spreken: het bestaat! Doen! En als jij niet kan, laat je mensen on the road goed hun oor te luisteren leggen.
GEEF JE PUBLIEK WAT ZE WILLEN
Niet wat jij wil. Als jij liever een Mars verorbert, en je publiek een Twix, dan zal je Mars onaangeroerd blijven. Concreet: Vaak wil je dat je publiek naar je bedrijfsboodschap luistert en wil je je producten aframmelen. Maar dat willen ze misschien helemaal niet! Maar misschien vinden ze het wel cool dat je product by-the-way in een muziekvideo passeert, omdat ze muziek wel lusten.
SPREEK MET JE PUBLIEK
Social media is tweerichtingsverkeer. Praat over de content snack die je hebt aangeboden. Waarom vonden ze ‘m zo lekker? Wat kan er beter? Zouden ze die ook met hun vrienden delen?
Concreet: Post niet alleen een video, tweet of foto. Maar ga ook lezen in de reacties. En ga in gesprek. Hier wordt het interessant: de dialoog begint! Voorzie dit in je marketingplan: iemand zal er tijd moeten voor maken.
BLIJF MET JE PUBLIEK SPREKEN EN LUISTEREN
Heeft iemand een hap uit je snack genomen? Dan wil die zeker meer. Want zo’n Mars-reep, daar bijt je toch niet slechts één keer in? Nee, je wil meer. En de volgende keer kies je weer voor Mars. Maak je zelf onweerstaanbaar!
Concreet: Ook hier weer: voorzie deze opvolging in je marketingplan. Stel een conversation manager aan die de conversatie draaiende houdt. Plan dus niet zomaar 2 posts per maand, maar ook iemand die de threads in de gaten houdt, volgt en reageert of beantwoordt.
Je kan er voor of tegen zijn: maar digitale communicatie raast als een sneltrein door het steeds meer versnipperde informatielandschap. Maar met enige kennis van zaken en vooral een digitaal luisterend oor hoef je de trein niet te missen. Content snacking speelt zich af in één van de eetwagons, waar jij als digitale marketeer de ober bent, die de mensen moet bedienen op het juiste moment en met de juiste hap.
Contacteer ons vandaag nog en we stellen het juiste menu samen
Gaat deze trein te snel voor jou? Geen tijd om uit te vlooien of je publiek een kaaskroket of garnaalkroket wil? Wij hebben hier enkele getrainde obers, die dagelijks uitzoeken wie wat wanneer wil verorberen. En dat doen we ook graag voor jouw bedrijf. Contacteer ons vandaag nog op info@ntriga.be of bel ons op 051 69 66 45.